top of page
307390319_1040873769818107_20363850564959648_n.jpg

Vår bana i Blädinge

Vi har varit arrangörer sedan 2017 och vår banan ligger i Blädinge, 7 km söder om Alvesta och 2,5 mil väster om Växjö. Vi arrangerar BPH från april till oktober. En BPH beskrivning hos oss kostar 1.100 kr.

Work for fun är en icke momsbefriad organisation, vilket gör att vi behöver ta ut en högre avgift än vad ideella föreningar gör. 

Hur fördelas avgiften:

  • 220 kr per deltagare är moms som betalas till staten

  • 200 kr per hund är avgift för stambokföringsavgift till SKK

  • Vi betalar arvode, milersättning, lunch till 3 funktionärer per arrangemang.

  • Det som blir kvar ( 250 kr/ deltagare) fördelas på administration av anmälningar, driften av lokalen och gräsytorna och utvecklingen av BPH-verksamheten.

Skulle du behöva stöd, eller en längre feedback  så hittar vi en tid för det.

Tack för att du väljer att beskriva din hund på vår bana!

Hälsningar

Work for funs BPH-team

Platser som bokas:

  • Betalas direkt vid bokning, via kortbetalning.

  • Som alternativ för dig som inte vill/kan betala med kort finns att du betalar avgiften med swish och gör din anmälan via mail. Skriv önskat datum (som fortfarande finns plats på via webshop) samt regnumret på hunden som ska beskrivas. När betalningen är genomförd får du bekräftelse och kvitto på din betalning via mail.

  • Våra bokningsvillkor följer lagen om distansavtal i samband med bokning av BPH. Du har 14 dagar på dig att ångra ditt köp, från dagen din bokning registreras hos oss.

  • Innan du bokar din plats, läs igenom dopningsreglerna, som du hittar en länk till längst ner på den här sidan. En vanlig miss som hundägare gör är att smärtlindring räknas som doping och har minst 14 dagars karens. Det finns olika karens på olika preparat. Löptikar får delta men startar sist på dagen. Kemiskt kastrerade hundar kan inte delta i BPH. De har 6 månaders karenstid. Det åligger hundägare att känna till reglerna för detta innan bokning görs.

  • Om hunden är sjuk eller skadad på beskrivningsdagen behöver vi veterinärintyg för att återbetala avgiften. 

Våra arrangemang 2024
 

Juli:

6/7 Fullbokat

7/7 Fullbokat

Augusti:

17/8

18/8

September:

7/9

8/9

Oktober:

12/10

13/10

Beskrivningen innehåller sju moment och syftar till att ge en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Den omfattar exempelvis möte med främmande personer, att leka, leta efter mat och att stöta på överraskningar. Om hundägaren vill kan också hundens reaktion vid skott prövas.

​Efter att du och din hund har gått banan gör beskrivaren en muntlig redovisning av hundens reaktioner och ger en subjektiv sammanfattning av dess personlighet. Detta får du i ett sammanfattande protokoll efter beskrivningen. Du har möjlighet att köpa en BPH-rosett efter genomförd beskrivning. Efter ett par dagar finns hela protokollet att läsa på SKK:s avelsdata.

​Utifrån de reaktioner din hund visar vid de olika momenten kommer du få en uppfattning om vad den har sina starka sidor och under vilka omständigheter den kanske behöver stöd och uppmuntran. Kanske kan du också få en förklaring till uppträdande och agerande hos din hund som du uppfattar som krävande eller oönskade.

Det är till god hjälp för special- och rasklubbar, hunduppfödare och hundägare att ha ett verktyg som under ordnade former beskriver mentaliteten hos såväl tilltänkta avelsdjur som familje-, sällskaps- och arbetande hundar. Varje BPH-beskriven hund bidrar med en liten del till ökad kännedom och förståelse för just rasens egenskaper och särdrag, men också för vår hundpopulations mentalitet i ett större perspektiv.

​Din hund måste ha fyllt 12 månader för att kunna genomgå BPH. Det finns ingen övre gräns. Din hund ska vara ID-märkt och vaccinerad. Oregistrerade hundar måste ha tävlingslicens. Du som ägare eller förare ska vara med i SKK eller i special/rasklubb. Det krävs inga förberedelser och det finns inga krav på att din hund ska vara lydig. Vår bana är inhägnad så hunden kan inte rymma under de moment där den är lös. Du som hundägare behöver inte ha några förkunskaper och du får instruktioner av testledaren om hur du ska gå tillväga vid varje moment.

Anmälan till BPH innebär att du ingår avtal med Work for fun-Hundutbildning och SKK. Med avtalet som laglig grund lagrar och behandlar Work for fun-Hundutbildning dina personuppgifter under en period om högst 90 dagar i syfte att administrera ditt provdeltagande. Efter provtillfället skickas dina personuppgifter samt provresultatet till Svenska Kennelklubben för behandling, lagring och publicering på SKKs Hund- och Avelsdata. Du kan läsa mer om SKKs behandling av personuppgifter genom att klicka på den här länken.

Innan du anmäler dig till ett BPH, läs igenom länkarna nedan:

Dopingregler

Informationsbroschyr

bottom of page